Sfaturi pentru a va mentine masina intr-o stare cat mai buna

Inspectati-va vehiculul in mod regulat

Faceti o plimbare in jurul vehiculului dumneavoastra cel putin o data pe saptamana. In timp ce va plimbati, inspectati masina si vedeti daca exista vreo deteriorare a caroseriei. De asemenea, ar trebui sa inspectati anvelopele de orice uzura, intepatura sau taietura si sa testati fiecare incuietoare, fereastra si chiar trapa. De asemenea, rugina ar putea ridica probleme data viitoare cand vizitati o stație ITP pentru a obtine viza de verificare.

Verificati filtrul de aer

O multime de probleme ale masinii apar atunci cand filtrele de aer sunt infundate sau daca sunt slabite. Filtrele de aer blocheaza praful, polenul si alti contaminanti pentru a va mentine motorul sanatos. Insa atunci cand este murdar, filtrul de aer poate reduce fluxul de aer in motor, luandu-i puterea vehiculului, reducand performanta si crescand consumul de combustibil. Va recomandam sa inlocuiti filtrul de aer la fiecare 20.000 de kilometri.

Verificati periodic presiunea anvelopelor

Presiunea anvelopelor poate afecta consumul de combustibil. De asemenea, afecteaza confortul si manevrabilitatea. In manualul masinii dumneavoastra este mentionata presiunea recomandata a anvelopelor. In general, presiunea pneurilor trebuie verificata saptamanal.

Curatati exteriorul motorului

Este la fel de important sa curatati exteriorul motorului masinii dumneavoastra, pe cat este important sa pastrati interiorul motorului curat. Daca nu este curatat corect, chiar si resturile minore aflate intr-un loc gresit pot afecta motorul. De exemplu, in timpul verificarii lichidului de frana, s-ar putea sa cada grasime in el. Din aceasta cauza, frana poate fi deteriorata. Asadar, asigurati-va ca verificati nivelurile lichidului de frana cel putin o data pe luna.

Protejati-va farurile

Porniti farurile o data pe luna cand parcati in fata unei suprafete plane pentru a verifica daca ambele faruri functioneaza corect si sunt bine pozitionate. Inspectati vizual ambele semnalizatoare prin mersul in jurul masinii si al luminilor de parcare. Puteti chiar sa cereti unui prieten sa stea in spatele masinii in timp ce actionati frana pentru a fi sigur ca luminile de frana sunt functionale.

Verificati bateria

Bateria masinii dumneavoastra este una dintre cele mai importante componente necesare functionarii acesteia, conform informatiilor de pe www.statie-itp.net. Bateria masinii este responsabila pentru furnizarea unei cantitati mari de curent electric pentru demaror, motor si alte accesorii electronice din vehicul. Temperaturile extreme afecteaza performanta bateriei, astfel incat testarea regulata a acesteia va asigura ca bateria va functiona atunci cand veti avea nevoie.

Schimbati bujiile

Bujiile ar putea afecta eficienta motorului masinii. Ele sunt responsabile pentru aprinderea amestecului de gaze si aer care alimenteaza in cele din urma vehiculul. Astfel, cand bujiile nu functioneaza corect, motorul pierde puterea si nu va functiona la capacitatea sa optima. Deci, cereti unui profesionist sa verifice bujiile, astfel incat ele sa fie inlocuite daca sunt defecte.

Verificati rotirea si echilibrul anvelopelor

Rotirea anvelopelor este importanta pentru a mentine siguranta si performanta vehiculului dumneavoastra. Ii ofera vehiculului un raspuns mai rapid la directie si o calatorie mai lina, desigur. Rotirea anvelopelor le ofera sansa de a-si uniformiza uzura si ajuta la prelungirea duratei de viata a anvelopelor. Asigurati-va ca verificati presiunea in anvelope a masinii dumneavoastra o data pe luna si chiar inainte de a face calatorii lungi sau atunci cand transportati o incarcatura suplimentara in masina. Manualul masinii dumneavoastra va va spune cata presiune de aer necesita anvelopele.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*