Reparare masini de spalat Constanta – 4 Pasi pentru mai multi clienti

1. Rezervati timp exclusiv pentru marketing

Fie ca folositi acest timp sa dezvoltati un plan, fie ca lucrati direct pentru actiuni de marketing, asigurati-va ca alocati 25% din timpul dumneavoastra pentru marketing. Aceasta este cheia, in special in perioada de inceput. Fara a petrece timp informand oamenii cu privire la serviciile oferite, firma dumneavoastra de reparare masini de spalat Constanta poate falimenta.

Ea poate falimenta incet, sau poate falimenta pe parcursul a cativa ani durerosi, insa este aproape sigur ca va falimenta fara marketing. Cititi carti de marketing care va ofera solutii; evitati cartile fandosite, aparent infailibile, de la specialisti cunoscuti care nu va ofera sfaturi din viata reala pe care sa le puteti aplica imediat. De exemplu, cartile de Guerilla Marketing sunt grozave.

2. Socializati cu folos

Puteti obtine multe contracte efectiv iesind cu buzunarul plin de carti de vizita si facandu-va cunoscuti la evenimente sociale. Toate lumea are masini de spalat acasa, si la un moment dat toata lumea va avea nevoie de ajutor cu ele. Anumite grupuri vor garanta ca sunteti singura persoana din grup cu specializarea dumneavoastra, si altii din grupurile in care va invartiti vor incerca activ sa va aduca clienti pentru reparare masini de spalat Constanta.

Cercetati statisticile pentru grupul dumneavoasta si costul afilierii, si vedeti daca aceasta optiune are sens in cazul dumneavoastra. Daca sunteti extrem de inconfortabil in grupuri, sau aveti probleme in a vorbi despre firma dumneavoastra, acesta este probabil un pas peste care puteti sari.

3. Semne, logo-uri si materiale de marketing

Va rog sa imi spuneti ca nu doriti un vrajitor sau un dragon pe cartea dumneavoastra de vizita. Pentru ca toti ceilalti vor asta, si nu este profesionist. Suna a ”locuiesc in subsolul parintilor mei”. Economisiti cateva sute de lei si apelati la un grafician competent, care este specializat in logo-uri dedicate afacerilor mici. Veti primi ceva absolut unic, care va arata bine pe un afisaj stradal, o carte de vizita, o pagina web, si asa mai departe.

Odata ce aveti un logo, totul devine mai usor de conceput, deoarece se construieste in jurul unei fundatii puternice. Veti avea nevoie cel putin de carti de vizita si o pagina web; daca lucrati de acasa si legislatia locala permite, un afisaj in fata casei, care sa va promoveze afacerea de reparare masini de spalat Constanta, poate aduce un flux constant de clienti, format din vecinii dumneavoastra. Intotdeauna includeti cartea dumneavoastra de vizita impreuna cu chitanta; adesea vor arunca chitanta si vor pastra cartea de vizita.

4. Generati reclama prin viu grai

Cea mai buna reclama prin viu grai vine de la clientii fericiti, asadar atunci cand le oferiti echipamentele inapoi clientilor dumneavoastra, rupeti-va un minut pentru a le oferi o carte de vizita pe care sa scrieti ”10% reducere la urmatoarea reparatie, serviciu oferit sau piesa schimbata”, si spuneti-le sa o ofere unei persoane care are nevoie de o interventie la masina de spalat. Pe ei ii va face sa para conectati, iar pe dumneavoastra va va face sa pareti generos. Si, in general, atunci cand o da mai departe, clientul va comunica cunostintei respective faptul ca a fost multumit de lucrare, si va va recomanda firma de reparare masini de spalat Constanta.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*