3 Probleme cu care se confrunta utilizatorii unui calculator vechi, si posibile solutii la ele

Hard disk zgomotos

Hard discurile sunt in general aproape silentioase, insa unele scot un usor tacanit atunci cand sunt accesate sau oprite – acest lucru este complet normal. Pe de alta parte, daca incepeti sa auziti zgomote doar ocazional, sau zgomote pe care nu le-ati auzit pana atunci – pocnituri, scrasnete, vibratii sau fluieraturi – hardul dumneavoastra ar putea fi defect.

Solutii:

1. Asigurati-va ca zgomotul vine de la hard disc

In mod normal, atunci cand auzim un zgomot de la computer, este sunetul hard discului. Asadar, cand zgomotul se intensifica, presupunem ca este de la hard disc. Pentru a verifica, puteti pur si simplu sa deconectati cablul de alimentare si cablurile de date de la hard disc si reinitializati sistemul. Daca inca se aude zgomotul, problema nu este de la hard disc.

2. Rulati un program de diagnosticare

Daca sunteti sigur ca zgomotul vine de la hard disc, puteti rula un program gratuit de diagnosticare, care este deja disponibil pe multe computere, sau pe internet.

3. Inlocuiti hard discul

Daca programul de diagnosticare nu functioneaza, inseamna ca aveti o problema la partea de hardware a discului. In acest caz, nu aveti alta solutie decat inlocuirea sa. Nu uitati sa faceti copii de siguranta ale fisierelor dumneavoastra inainte de inlocuirea hard discului, va aminteste catalogul de service-uri PC Reparatii-calculatoare.net.

Ventilatorul computerului nefunctional

Aceasta este inca una din problemele de hardware a computerelor. Cu toate acestea, oamenii in general intra in panica atunci cand ventilatoarele computerului se opresc. In realitate, este absolut normal ca ventilatorul procesorului sa se opreasca atunci cand temperaturile procesorului sunt scazute sau cand nu rulati aplicatii consumatoare de energie. In majoritatea cazurilor, se intampla din cauza placii de baza, si nu a ventilatorului in sine.

Solutie:

1. Determinati cauza problemei

Dupa cum am mentionat, placa de baza este de obicei motivul pentru care ventilatoarele se opresc. Acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca ventilatorul nu este instalat bine pe placa, sau exista o probleme cu firele placii. Pentru a verifica acest lucru, pur si simplu conectati ventilatorul la o sursa externa de energie si verificati daca functioneaza. Daca nu functioneaza, problema este cu ventilatorul si e nevoie sa apelati la un service reparatie laptop.

2. Evaluati ventilatorul

Cele mai des intalnite probleme ale ventilatorului sunt:

  • Acumularea de praf pe ventilatorul procesorului;
  • Blocarea rulmentului ventilatorului;
  • Ventilatorul procesorului s-a rupt.

In primul caz, il puteti pur si simplu curata cu o carpa. In cel de-al doilea si cel de-al treilea caz, care sunt cele mai serioase, veti avea nevoie de un serviciu specializat in reparatii computere pentru inlocuirea piesei.

Actualizare Windows

Erorile de actualizare Windows pot aparea din mai multe motive. Printre cauze se numara piratarea Windows, lipsa fisierelor de baza, probleme de licenta, etc. Problema nu este, cu toate acestea, una foarte grava. Dar daca doriti ultima versiune a programului si siguranta completa, trebuie sa o rezolvati.

Solutii:

Solutia este una foarte directa. Windows are un sistem propriu de detectare erori si defectiuni, si propriul mecanism de remediere a acestei probleme. Daca tot nu reusiti sa rezolvati poblema, va recomandam sa parcurgeti ghidul oficial pentru rezolvarea problemelor aparute la actualizarile Windows.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*