Alegerea unui local pt petrecerea de nunta

Ce moment poate fi mai special in viata unor tineri decat aceea festivitate care din mosi stramosi se cheama nunta. Fiecare din ei a visat la acel moment si si l-a inchipuit in diverse forme. Este un eveniment unde sunt invitate rudele celor doi, dar si prietenii cei mai buni. O sarbatoare pe care cu totii o vor tine minte toata viata. De aceea pregatirea acestui eveniment cere multa rabdare si pricepere.

Se incepe prin a se face lista de invitati, pentru ca de numarul acestora depind multe. In primul rand locatia, care trebuie sa fie dimensionata pe numarul invitatilor. Apoi se cauta cei care vor asigura fondul sonor, indiferent ca e vorba de o trupa muzicala, un solist, sau doar un DJ. De aici se trece la configurarea meniului, care si el trebuie sa tina cont de natura invitatilor. Un meniu prea sofisticat nu ar fi pe placul unor invitati din mediul rural, pe cand unul prea traditional nu satisface anumite gusturi prea elegante sau pe invitatii prea snobi.

Daca avem in minte deja toate aceste repere, atunci putem cauta locatia unde se va desfasura evenimentul. Daca se tine in aceeasi zi cu casatoria religioasa de la biserica, e indicat sa nu se afle la o distanta prea mare. Locul ales e bine sa aiba posibilitati pentru a se parca multe masini, intrucat majoritatea invitatilor vor veni cu autoturismele personale. Asta desi, sincer vorbind, e mai practic sa mergi cu un taxi pentru a putea inchina linistit cateva pahare cu mirii si mesenii.

Localul e bine sa fie intr-un loc mai intim, nu neaparat in centrul unui oras. O nunta nu se face pentru publicitate, trebuie ca atat mirii cat si invitatii sa se simta in largul lor. De aceea aceste locatii e bine sa se afle in general la marginea oraselor in locuri mai putin aglomerate. Urmeaza negocierile pentru a vedea daca bucataria asezamantului, poate pregati in bune conditii, atat calitative cat si ca aspect, meniul solicitat de noi. Desigur, pretul joaca si el un rol important.

Urmeaza alegerea bauturilor si a tortului. Daca de obicei bautura este furnizata de localul unde vom petrece, tortul se obisnuieste sa se comande la o cofetarie specializata in astfel de produse. Este bine sa apelam la o firma care pe langa prepararea tortului, il si aduce in locatia unde va avea loc evenimentul. Nu o data am vazut cazuri cand s-a comandat tortul si cei care l-au adus, au reusit sa-l boteasca pe drum. Ori tortul este una din atractiile principale ale unei nunti.

Nu trebuie sa uitam ringul de dans care va fi folosit la greu cum se spune. Incepand cu dansul traditional al mirilor. De aceea trebuie sa ne asiguram ca acestia stiu acest dans, iar daca nu, atunci e bine sa ia cateva lectii speciale, pentru a face o buna impresie. In general pe ringul de dans, dar in special la dansul mirilor, e la moda sa se foloseasca acel fum greu care persista in partea inferioara, ridicandu-se cel mult la un metru, care face ca atmosfera sa fie parca decupata din basme.

In acest fel puteti avea o petrecere minunata, cu adevarat de neuitat atat pentru miri cat si pentru toti invitatii.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*