Evaluarea riscului in afaceri – La ce foloseste?

Evaluarile riscurilor in afaceri identifica potentialele pericole si consecintele acestora. Companiile de toate dimensiunile le folosesc pentru a incerca sa reduca riscurile de afaceri, sa creeze planuri de recuperare in caz de dezastru si, de asemenea, sa cumpere asigurari pentru ceea ce nu pot controla in totalitate. Intreprinderile mici au o nevoie deosebit de mare de aceste evaluari.

Aproximativ un sfert din intreprinderile mici nu se recupereaza niciodata dupa un dezastru. Companiile vulnerabile trebuie sa identifice potentiale probleme pentru a face planuri de a le inlatura sau de a le face fata. Desigur, observa portalul web www.evaluator-risc-securitate-fizica.net, companiile trebuie sa foloseasca aceste informatii si pentru a acoperi orice riscuri care nu pot fi controlate complet cu o asigurare adecvata.

Cum sa faceti o evaluare simpla a riscurilor pentru o afacere mica

Evaluarile riscurilor identifica potentiale probleme, dar o analiza a impactului asupra afacerii identifica modul in care aceste probleme ar putea afecta o anumita afacere. Deoarece aceste doua sarcini merg mana in mana, este necesar sa le descriem impreuna. Acestea sunt cele trei etape ale evaluarii riscurilor si ale analizei impactului asupra afacerii:

  • Identificati pericolele: acest pas consta in simpla insiruire a riscurilor de afaceri pe care le poate confrunta o anumita companie. Acestea ar putea include evenimente naturale, incendii, defectiuni mecanice si chiar atacuri cibernetice.
  • Identificati bunurile care ar putea fi expuse riscului: Acest pas consta in identificarea bunurilor companiei sau cele externe care ar putea fi deteriorate de unul dintre pericolele enumerate mai sus. Cateva exemple obisnuite sunt angajatii, clientii, cladirile, reputatia unei companii, si mediul inconjurator.
  • Analizati impactul: ultimul pas consta in a afla ce fel de dauna s-ar putea produce bunurilor companiei. De exemplu, compania ar putea pierde bani intr-un proces daca o persoana este ranita; ar putea fi amendata pentru ca nu respecta reglementarile; sau ar putea suferi o pierdere de clienti dupa ce un atac cibernetic fura informatii personale dintr-o baza de date de vanzari.Dupa analizarea tuturor acestor rapoarte, oricine actioneaza ca manager de risc al companiei poate incerca sa atenueze fiecare risc. De exemplu, un program de siguranta, detectoare de fum si extinctoarele ar putea reduce riscul de incendii accidentale. O securitate mai buna ar putea reduce sansele ca hackerii sa fure date valoroase. Desigur, nicio companie nu poate lua masuri pentru a elimina complet orice amenintare, dar acestea sunt exemple de primi pasi buni, este opinia unui evaluator de risc la securitate fizica din Constanta.

Apoi, aceasta evaluare va ajuta companiile sa cumpere asigurarea potrivita pentru a le proteja impotriva lucrurilor pe care nu le pot controla. Cu cat companiile iau mai multe masuri pentru a minimiza amenintarile, cu atat primele de asigurare vor fi mai ieftine. Evaluarea riscurilor si analiza impactului pot ajuta la prevenirea pierderilor si pot duce la scaderea primelor de asigurare.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*