Securitatea Spalatoriei – Instructiuni de siguranta pentru clientii spalatoriei auto

Instruirea este la fel de valoroasa pentru angajati, cat si pentru clienti.

Majoritatea spalarilor auto din toata tara investesc capital, timp si energie semnificative pentru a implementa un program de formare bine dezvoltat al angajatilor. Mult mai putine spalatorii par sa puna acelasi accent pe educarea si instruirea clientilor prin practici sigure. Cele mai de succes spalatorii pun accentul pe instruirea angajatilor si a clientilor in mod egal pentru a crea un mediu sigur si a diminua riscurile. Avand in vedere acest lucru, iata cateva lucruri de luat in considerare la proiectarea unui plan de instruire a clientilor unei spalatorii auto:

  • Cat de eficiente sunt indicatoarele de intrare si iesire? Semnalizarea ar trebui sa fie vizibila in conditii meteorologice mai mari, usor de citit si sa ofere simboluri directionale adecvate, sfatuiesc cei de la portalul SpalatorieAuto.net.
    Exista semne care le recomanda clientilor sa se abtina de la utilizarea telefoanelor mobile in spalatorie?
  • Va avertizati clientii cu privire la potentialele daune din timpul spalarii, angajatii si alti patroni de posibilitatea unor piese slabite, resturi din spatele pickup-urilor, anumite articole de pe piata pieselor de schimb etc. din vehiculele lor?
  • Spalarea dvs. este conforma cu practica utilizarii semnelor manuale ale angajatilor atunci cand clientii se deplaseaza pe transportor? Exista un standard in vigoare sustinut de semnalizare care ii instruieste pe patroni in legatura cu ceea ce ar trebui sa faca?
  • V-ati gandit sa folositi luminile „stop” si „treci” la iesirea din tunel pentru a controla mai eficient fluxul de trafic?
  • Folositi dispozitive sonore pentru a avertiza clientii cand se termina procesul de spalare auto?
  • În zona de aspirare, folositi semnalizatoare pentru a sfatui clientii sa inlocuiasca corect furtunurile dupa utilizare?
  • Folositi semnalizare pentru a informa soferii care circula in jurul proprietatii dumneavoastra sa fie precauti din cauza nivelului ridicat de trafic pietonal?
  • Ce politica aveti in vigoare pentru a sfatui parintii cu copii sa ramana vigilenti si sa-i tina sub control, cat mai aproape?
  • Ce masuri ati luat pentru a impiedica clientii sa mearga in zonele periculoase ale proprietatii dumneavoastra? De exemplu: conuri, trasarea unor traiectorii de mers, dungi, bariere etc.
  • Daca clientii trebuie sa treaca prin fata locului in care se realizeaza spalarile pentru a-si recupera vehiculele, exista semnalizare pentru a-i avertiza sa ramana alerta?
  • Folositi semnalizare si incuiati usa camerei echipamentelor pentru a preveni accesul nedorit din partea clientilor?
  • Produsele dumneavoastra chimice sunt depozitate intr-un loc sigur si securizat?
  • Proprietatea dumneavoastra este lipsita de reziduuri? Echipamentele vechi sau containerele goale care se afla in jur pot reprezenta un risc de ranire pentru clientii rataciti.
  • Efectuati periodic o verificare detaliata a proprietatii pentru a determina daca exista elemente periculoase la care ar putea fi expusi clientii? În acest timp, daca observati probleme de siguranta discutabile, nu presupuneti ca clientii dumneavoastra „vor sti mai bine”. Precautia este ca o inarmare.

Aceasta nu trebuie sa fie o lista care sa ofere toate informatiile, si sunt sigur ca exista mai multe articole care pot fi folosite pentru a va educa clientii in timp ce va viziteaza spalatoria. Ar putea fi un moment bun pentru a va provoca angajatii sa vina cu propriile sugestii.

Cred ca exista o conceptie gresita conform careia, daca spalatoria dumneavoastra este doar un exterior sau un exterior expres in care clientii isi conduc propriile masini, afacerea este eliberata de orice fel de raspundere. Cu toate acestea, proprietarul spalatoriei are in continuare responsabilitatea sa mentina un mediu sigur in locatie. Acestea fiind spuse, este esential sa luati masurile corespunzatoare pentru a va proteja clientii, pentru ca altfel va puteti confrunta cu daune materiale sau daune personale.

Evaluati si puneti in aplicare planul dumneavoastra de instruire pentru clienti astazi, astfel incat spalatoria dumneavoastra sa fie pregatita pentru a preveni sau atenua potentialele riscuri. Nu numai ca va va creste profitul, dar este si cel mai bun potrivit lucru pe care il puteti face. Amintiti-va, o spalatorie sigura protejeaza atat oamenii cat si profiturile.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*